Ciorba de loboda – rețeta săptămânii.

Din martie și până spre sfârșit de mai, ai nostri, oriunde s-ar găsi în țara asta mare, lasă deoparte mâncărurile sofisticate pentru a se răsfăța bine-cunoscuta ciorba de loboda (sau ștevie, măcriș, urzici, păpădie, podbal, untișor).

Iar pentru că loboda este aproape pe sfârșite, ne-am gândit să profiți și tu de ciorba de lobodă, cât încă se mai poate.

Uite de ce ai nevoie și cum se prepară:

  • 1 kg lobodă• 1 litru borș• 200 ml iaurt • 1 ou• 1 ceapă• 1 morcov • piper, sare (după gust)• verdeață: leuștean• 1 linguriță hrean ras • 1 căpățână mică usturoi
  • Se spală bine loboda, se taie în tăieței lați • Se toacă ceapa, se rade pastă morcovul • Se pun toate astea la fiert cu piperul în 2 litri apă clocotită • După 30 de minute se acrește cu borș, se adaugă usturoi pastă, sare – încă 1-2 minute de clocote • Se bate oul cu iaurt și puțină zeamă de ciorbă • Se toacă leușteanul • Se trage de pe foc, se drege cu iaurtul bătut și hrean, se presară leușteanul

Cam asta-i. O lăsăm să-și tragă sufletul în farfurie și ne răsfățăm c-o ciorba de loboda ca la mama acasă.

Iar dacă ți-o fi prea greu s-o faci tu ori timpul nu ține cu tine, poți să vii pe la Nicorești, că găsești aici ciorba de loboda, gătită după aceeași rețetă, dreasă cu suflet.