Romanului nu i-a lipsit niciodata dragostea. A pus pasiune in orice a facut si a facut cu sufletul, mai inainte de toate. Ba chiar, din mosi stramosi, exista o sarbatoare a iubirii, Dragobete, care se spune ca are radacini in traditiile dacilor. Este varianta traditionala a Valetine’s Day, pe care multi inca o mai sarbatoresc in mod autentic.

Despre Dragobete se spun multe. Fie ca era o divinitate care se asemana cu Cupidon, fie ca, in aceasta zi, baietii trebuia sa prinda fetele pe care le placeau si sa le dea o sarutare. Cele care il placeau pe baiatul care le alerga se lasau prinse, iar sarutul era atunci echivalentul logodnei. Ce e drept, nu poti sa spui ca alor nostri stramosi le-au lipsit vreodata dragostea.

Dar mai mult decat atat, romanului nu i-a lipsit dragostea pentru mancarea traditionala romaneasca. Gustul autentic a fost intotdeauna apreciat de gurmanzi, care chiar ca au ce alege din gastronomia romaneasca. Am mai imprumutat pe ici, pe colo, cate un preparat strain si l-am tradus pe gustul nostru. L-am prefacut, insa, in asa fel incat zici ca ei s-au luat dupa noi si nu invers.

Desigur, unora dintre noi ne place sa mancam sofisticat, iar cotletele de berbecut impanate cu putina grasime ori puiul de tara la cuptor nu ne mai atrag atat de tare. Dar noi ii stim pe aceia care trec pragul restaurantului Nicoresti ca ar da orice pentru o portie de mancare gatita cu dragoste si mai ales intr-o zi cum este Dragobete. Gurmanzilor adevarati le place supa de pui de tara, cotletul de porc ori saramura de crap. Nu se dau in laturi niciodata de la cateva sarmale, o portie de jumari, un creier macelaresc si o portie de crema de zahar ars la desert.

Asadar, dragi gurmanzi, intr-o zi cum este Dragobete, in care se sarbatoreste dragostea pe romaneste, va asteptam la restaurantul Nicoresti. Gustul autentic romanesc inca se pastreaza in bucataria noastra, iar asta si datorita ingredientului special pe care il folosim la fiecare preparat: dragostea!