Dupa o iarna lunga si morocanoasa, vestitorii primaverii au scos capul de sub zapada si-au facut curaj si au inflorit toata splendoarea. Azi, de 1 martie, ne bucuram de prima zi din anotimpul primaverii si oferim doamnelor si domnisoarelor din viata noastra cate un martisor sau un buchet de ghoicei, pentru a ne arata recunostinta. Acest martisor, simbol al renasterii naturii si al reinnoirii timpului se spune ca dateaza inca de pe vremea romanilor, pe cand anul nou era sarbatorit in prima zi a primaverii, in luna lui Marte.

In zilele noastre, la 1 martie, sarbatorim venirea primaverii, chiar daca, pana la echinoctiul de pe 21 martie mai este vreme. Insa ne bucuram ca am scapat de februarie, cea mai scurta, dar si cea mai capricioasa dintre lunile de iarna si ne putem bucura de razele soarelui care, usor, usor, incep sa se coaca.

Si tot in zilele noastre si mai ales la romani, cand e sarbatoare, e si mancarea aleasa pe masa. Pe vremuri, bunica se trezea de dimineata si framanta painea, punea sarmalele la fiert si scotea o ulcica de vin, cat sa ajunga la fiecare de-un pahar. Ne dadea la toti pofticiosii de mancare si se bucura sa ne vada satui si fericiti.

Dar timpurile au evoluat, iar acum domnii sunt din ce in ce mai rafinati, iar doamnele si domnisoarele sunt cele rasfatate. Pentru a le arata aprecierea, fie gatesc o cina in propria bucatarie, fie isi scot alesele la restaurant. Si ce loc mai bun de a o sarbatoarea romaneasca decat la un restaurant cu specific romanesc asa cum este restaurantul Nicoresti?

Ai mancare pe saturate, caci noi nu ne incurcam cu cantitatile, dar si gustoasa, pentru ca inca gatim de pe vechile retete ce s-au pastrat din mosi-stramosi. Unde mai adaugi si putina pasiune si aroma de dragoste, totul iese asa cum ti-ai imaginat: o masa gustoasa de te lingi pe degete si mai vrei si a doua portie.

Asadar, domnilor, va asteptam la restaurantul Nicoresti pentru o masa imbelsugata, intr-o zi frumoasa cum este aceasta, pentru a le oferi doamnelor un martisor culinar autentic romanesc.