Ani de-a randul, pe la mesele noastre s-au perindat multi gurmanzi. Unii au venit din curiozitate, pentru ca au auzit ei ca se mananca bine la Nicoresti, altii pentru ca deja stiau cum merge treaba pe Toamnei 13 si voiau sa mai ia o imbucatura de ceva traditional romanesc. Toti au fost meseni cu greutate! Unii au avut intalniri de afaceri, altii mese in familie. Indiferent de motivul pentru care ne-au vizitat, noua ne-au fost dragi.

Se spune ca omul sfinteste locul si lasa in urma lui o amintire. De cand ne tot deschidem portile pentru gurmanzi, am avut placerea de a vedea in carne si oase primul 10 din istoria gimansticii. Intreaga planeta nu va putea uita acele momente memorabile de la Montreal, de acum mai bine de 40 de ani, din 1976, adica exact anul in care pornea si povestea Nicorestiului.

„Fecioara Maria”, cea care a avut o prestatie extraordinara alaturi de Mel Gibson si Monicca Beluci in filmul „Patimile lui Hristos” a venit sa vada daca sunt adevarate vorbele ca la Nicoresti se mananca bine. Si s-a convins ca asa este.

Am castigat Cupa! Cupa e la Bucuresti! Asa rasuna in televizoare in 1986 glasul unui comentator gatuit de emotie. Unii dintre eroii acelei seri isi dau si astazi intalnire la Nicoresti sa depene amintiri si sa manance bine.

“Fotoliul din odaie, o carte ce-am last-o pe noptiera” a rasunat acum ceva vreme si la noi, facandu-ne sa ne aducem aminte de melodiile pe care, multi am crescut. Iar in a noastra odaie a ajuns chiar si State Potcovaru, care ne-a laudat bucatele traditionale romanesti pe care tanti Ioana le pregateste de atata timp.

Artisti si scriitori, oameni boemi…

„Citesc cu plăcere, îmi plac ideile și îl caut pe Dumnezeu. Dar îmi plac și cîrnații de Pleșcoi, bufoneriile crude, brînzeturile răscoapte, cheful, hetaira, romanța. Sunt, hélas, lacom, echivoc, ușor de atras spre lejerități de tot soiul…”, spune un mare scriitor. Si credem noi ca ii place si mancarea de la Nicoresti, tinand cont ca ne cinsteste mesele.

Acesti meseni cu greutate si nu doar ei, ci toti cei care ne trec pragul, au in comun in singur lucru: mancarea gatita ca acasa. Nicoresti a fost si este locul in care se deapana amintiri, se mananca bine si cu respect pentru buzunarul fiecaruia. E locul unde, de peste 40 de ani, mancarea romaneasca este cinstita cum se cuvine langa un vin neaos sau o palinca de-a locului.

Ne cerem scuze fata de cei pe care i-am uitat sau nu i-am pomenit aici. Ar fi insemnat sa umplem multe – multe pagini. Ei stiu insa ca Nicorestiul este locul discret unde petrece fiecare si unde povestile se imbina cu istoria!