Legenda spune ca in noaptea de 29 spre 30 se aduna lupii, iar Sfantul Andrei este cel care ii hraneste si le aduce provizii pentru iarna. Ziua de 30 noiembrie este stiuta din batrani ca fiind ziua in care lupii devin mai sprinteni, iar tocmai de aceea aceasta se serbeaza prin nelucru in casa, pentru ca acestia sa nu strice vitele.

Se mai zice ca asta este noaptea in care animalele vorbesc, insa este foarte primejdios ca cineva sa le asculte. Totodata, in noaptea de Sfantul Andrei, fix la miezul noptii, se deschid cerurile.

Iar pentru ca este zi de nelucru, romanii stiu cum sa o valorifice. Pregatesc bucate alese si-i aduna pe toti in jurul mesei, pentru ca unde e loc de mancare buna, e loc si de petrecere. Iar pentru ca pana la Ignat mai este vreme, romanul se desfata cu ceva carnica de pui, un paharel de vin sau o tuiculita fiarta.

Si cand te gandesti la aripioarele de pui la ceaun, puiul cu mujdei sau pulpele de pui la cuptor cu cartofi taranesti, mai ca-ti lasa gura apa.

Asa ca dragi gurmanzi, daca pofta va este mare si vreti sa sarbatoriti o asa zi speciala cu mancare aleasa, va asteptam la Nicoresti. Am pregatit cele mai de seama preparate din pui de tara, pentru bucurestenii contemporani cum sunteti voi. Si am adus cu ele si aroma de copilarie si, desigur, gustul de la natura, pentru o experienta culinara ca la mama acasa.

Astazi, de ziua Sfantului Andrei, va dorim la multi ani, dragii nostri gurmanzi!