Oricate frumuseti or avea altii, tot plaiurile romanesti ne sunt mai dragi. Iar de Ziua Mondiala a Turismului, avem inca un motiv sa le sarbatorim frumusetea unica.

Muntele, Marea, Delta Dunarii, campiile intinse, dealuri si podisurile, constructiile grandioase, s-au adunat sub un singur nume, patat de-a lungul vremii de sangele atator soldati ce s-au sacrificat pentru unitate. Acest nume este Romania, un taram balcanic, pe care oricat de mult l-ar critica unii, atat de mult il iubesc altii.

Ce e drept, la noi in tara ai ce vedea. De la castelele Peles, Hunedoara si Bran, ajungand spre un loc unic in lume, Cimitirul Vesel de la Sapanta, Biserica Neagra din Brasov ori Sfinxul din Bucegi, toate aceste locuri au un farmec aparte.

Speciale sunt si mancarurile pe care ai nostri le prepara de atata vreme, ba ca le-au imprumutat si le-au tradus pe limba noastra, ba ca le-au preluat de la „ai batrani”, la fel de gustoase si savuroase sunt.

Pai cum sa nu-ti para bine cand te asezi la masa romanului si-ti da pe ditamai platoul o fripturica de miel, de porc ori de vitel. Si cand ti-o face romanca o ciorba de pasare ori una de burta si apoi la felul doi o mancare de mazare noua infiripata cu putina carne proaspata, mai ca nu-ti mai vine sa pleci.

De te-oi duce spre partea de sud-est a tarii, prin spectaculoasa Delta Dunarii si te-o ruga vreun localnic sa sezi la el la masa, pai n-ai sa gusti in alta parte o saramura de crap cu mamaliguta mai buna ca acolo.

Iar oltenii te-or cinsti cu un zaibar de-al lor, scos din beci, pastrat de cativa ani ca sa se inchida la culoare si ti-or arunca un pui de tara pe gratar de te lingi pe degete.

Si ca sa nu mai colindam tara in lung si lat pentru toate aceste bunatati, am zis sa le aducem pe toate intr-un singur loc, acelasi de 40 de ani: Restaurantul Nicoresti. La Nicoresti avem de toate pentru toti gurmanzii, cei care iubesc arta culinara romaneasca si care se bucura de savoarea fiecarei imbucaturi. Gatim cu dragoste, de atata timp, pentru voi toti, fiindca un mesean multumit este cartea noastra de vizita de zi cu zi.

Va asteptam la masa, gurmanzii nostri, sa ne desfatam papilele gustative cu mancaruri romanesti si sa sarbatorim Ziua Mondiala a Turismului! Pofta buna!