Cine spune ca nu iubea sarbatorile cand era copil cu pacat graieste. Mai ales sarbatorile dinspre sfarsitul anului, cand deja se lasa usurel frigul, iar o zi onomastica era primita cu caldura, pentru ca fie ce-o fi, un gratarel tot faceau parintii sau bunicii. Aveam voie si un sprit ceva mai slabut, cu destula apa in el, dar macar simteam aroma de vin. Sau, daca mai ramanea must nefiert, inghiteam un pahar pe nerasuflate.

Pe 8 noiembrie, de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, mai in fiecare familie exista cate un sarbatorit. Frate, sora, unchi sau vreun var de-al doilea sigur purta nume de sfant si nu avea cum sa scape neurecheat. Mai mult decat atat, punea pe masa detoate, mai ales cel care avea neamul mare, ca doar trebuia sa sature pe toata lumea.

O salata de cruditati, carnica fripta, un pui oparit si o saramura delicioasa ori niste sarmalute cu mamaliguta. Gaseai din fiecare pe masa. Iar un vin inca tulburel era scos in carafe de sticla transparente si puse in mijlocul mesei, caci pentru roman masa nu e masa daca nu are si un vin alaturi, ca sa alunece mai bine bucatele cu dragoste gatite.

Tot cam asa e si la Nicoresti la restaurant. Ai atatea mancaruri pe care poti sa le comanzi, care au pastrat de-atunci si pana acum acelasi gust traditional romanesc. Tot se ce gateste are la baza retelele autohtone ale mancarurilor, fie mostenite din batrani, fie adaptate pe romaneste cum ai nostri stiu sa o faca mai bine. Unde mai pui ca, de acum, este mult mai simplu sa comanzi ce-ti place, atunci cand foamea de la pranz nu iti da pace si vrei sa mananci ceva satios si gatit cu bun gust.

Asa ca, dragii nostri meseni, cei care-ati mai fost si cei care-oti veni, va asteptam cu drag la Nicoresti la restaurant, pentru a savura mancaruri traditionale romanesti intr-o mare varietate. Iar intr-o zi asa aleasa, cand sarbatorim Arhanghelii Mihail si Gavril, va spunem si noi la multi ani cu sanatate si totul sa va mearga dupa pofta inimii!